keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Sinisävyiset lapaset miehelle

Edellisen kerran olen neulonut lapaset monen monta vuotta sitten. Kyllä hirvitti, kun ukkokulta pyysi itselleen sellaiset tekemään. Ehän mää osaa! Kyllä se peukalon teko sieltä mieleen sitten muistui ja lopputulos lapasia muistuttaa. Ukko ainakin tykkäsi.


Langaksi mies valitsi Lankamaailmasta löytyvän Vikingin Sportsraggin sinikirjavan sekä sinisen. Sinikirjavaa kului arviolta 75 g ja sinistä 25 g. Sportsraggista tulen neulomaan jatkossakin - ihanan pehmeää 7 Veljekseen tottuneelle. 

Näissä on 14 silmukkaa puikollaan ja puikot ovat lyhyemmät 3.5 mm Knitpron Karbonzit - uudet suosikkipuikkoni. Kämmenen olisi voinut tehdä 13 silmukkaa puikollaan, hieman ovat reilut sormien kohdalta. Mutta vain hieman. Peukalossa on 22 silmukkaa (joista 18 kiilassa). 

Kuvioon inspiraation sain näistä Novitan Ruotosukista. Ohjetta mukaillen olen aiemmin tehnyt sukatkin. Alla appiukon 70-vuotislahjaksi saamat sukat. 2 kommenttia:

  1. Hyvin toimii tuo kuvio lapasissakin, hienot ovat! Ja kyllä ne kerran opitut peukalot ja muut sieltä muistuu mieleen, kun alkaa vaan tekemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän mietin, että häviääkö tuonne, kun on niin samanvärinen. Taitaa tosiaan olla kuin polkupyörällä ajaminen :D

      Poista