torstai 26. marraskuuta 2015

Helppo pipo ja lapaset Madelinetoshin merinovillasta

Rakastuin tähän Madelinetoshin merinovillalankaan käydessäni Lankakauppa Kerässä. Suunnittelin ensin tekeväni siitä unisukat itselleni, mutta päädyinkin lapasiin ja pipoon. Kahdesta vyyhdestä lankaa jäi vielä jäljelle. 

Instagram
Lanka näytti vyyhdellä paremmalta, mutta varsin kiva lopputulos neulottunakin. Lankaa oli aivan mahtava neuloa, pehmeää, sileää ja helposti etenevää. Veikkaan, että hinnasta huolimatta sitä lisää haen jossain toisessa sävyssä. 


Pipo on neulottu 3.5 mm pyöröpuikoilla ja loppu sukkapuikoilla. Silmukoita 126. Yhdestä vyyhdestä kului noin 2/3. Tupsussa on mukana 7 Veljestä -lankaa. Pipo on sopiva noin 55 cm päänympärykselle.

Resorissa 14 kerrosta 1 o takareunasta,  1 n 
10 cm oikein
Kavennukset joka toinen kerros 8 kohdassa tasaisin välein


Lapaset on neulottu 3 mm puikoilla. Lankaa kului noin 80 g. Nirkkoreunassa on 12 s puikollaan. Reunaan hyvä ohje täällä. Ohjeesta poiketen tein neljän kerroksen sijasta kuusi oikeaa kerrosta. Reunan jälkeen tein  4 oikeaa kerrosta, kavensin 1 s joka puikon päässä ja taas neljä oikeaa ja yhdet kavennukset. Jäljelle jää siis 10 s per puikko. Vielä 4 oikein ja lankakuja. Lankakuja on tehty kuten nirkkoreuna: 2 o yhteen ja lankankierto. Seuraavalla kerroksella neulotaan kaikki oikein. Lankakujan jälkeen aloitin perinteisen peukalokiilan teon. 


Lopuksi letitin nauhat 7 Veljestä -langasta. 


Langan todellinen sävy näkyy parhaiten viimeisessä kuvassa. Inhottavaa tämä pimeys ja harmaus, kunnon kuvia ei meinaa saada sitten millään! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti