maanantai 18. tammikuuta 2016

Pystyraitalapaset intialaisella peukalolla (taas)

Äitini pyysi tekemään itselleen pystyraitalapaset intialaisella peukalolla (vaikka äiti on itse aika näppärä neuloja!). Sain vapaat kädet lankojen suhteen, joten päätin upottaa näihin jämiä. Samalla tuli kokeiltua, kuinka mallissa toimii kaksi eri vahvuista lankaa. Valkoinen lanka on 7 Veljestä -lankaa ja raitalanka mahdollisesti Novitan Nallea. Vyötettä ei enää tallella ole, lanka on todella vanha. 


Kattava ohje pystyraitalapasiin pari postausta taaempana täällä. Oli ihana kuulla, että useampi ohjeella on onnistunut lapaset tekemään, sillä ennen en ohjetta ole kirjoittanut. 

Koska näissä lapasissa toinen lanka on ohuempi, valitsin pienemmät puikot ja lisäsin silmukoita. Nämä on tehty siis 3mm puikoilla ja 13 silmukkaa puikollaan. Peukalokiilaan laitoin 21 silmukkaa. Ohuempi lanka on näissä dominoiva (eli aina etusormella ensimmäisenä). Lopputuloksesta ei todellakaan huomaa lankojen paksuuseroa. Vai mitä olette mieltä? 

Ps. Neulominen on ollut sivuosassa viimeisen viikon - meille muutti suloinen corgipentu Mauri. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti