maanantai 7. maaliskuuta 2016

Vihreät helpot palmikkosukat

Olen vierastanut ohuempia sukkalankoja. Nyt päätin repäistä ja kokeilla, kuinka ohuempi lanka puikoilleni taipuu. Kokeiluun Lankamaailmasta (monen muun langan lisäksi, lähti hanskasta) tarttui Zitronin Trekking XXL sävyssä 602. Päätin samalla kerralla selättää myös toisen kammon, palmikot. Tämä oli tulos:


Langan pitäisi olla raidoittuva, mutta minun silmukkamäärilläni raidat muuttuivat läiskiksi. Ei haittaa, ihan kivan näköiset ovat kuitenkin. Lankaa näihin sukkiin kului yhteensä 70 g. Puikkoina oli 2.5 mm Karbonz. 

Sukissa on yhteensä 62 silmukkaa ja jaoin ne puikoille 15+16+15+16. 
Kerroksen vaihtumiskohta on puikkojen 1. ja 4. välissä. 

Joustinneule:
Neulo kaikki joustimen oikeat silmukat takareunoista
1. puikko: o, n, o, n, o, n, o, n ,o, n, o, n, o, n, o
2. puikko: o, 3 n, 4 o, 3 n, o, n, o, n, o 
3. puikko: n, o, n, o, 3 n, 4 o, 3 n, o
4. puikko: o, n, o, n, o, n, o, n ,o, n, o, n, o, n, o, n
Neulo niin monta kerrosta kuin haluat, itse tein 13 kerrosta. 

Puikoilla 1. ja 4. neulotaan jatkossa aina oikeaa. 
Puikoilla 2. ja 3. palmikkoa alla olevan kaavion mukaan niin monta kerrosta kuin haluat. 

Kaaviossa tyhjät ruudut ovat oikeita silmukoita ja n tarkoittaa nurjaa. 

Kun varren pituus on haluamasi, tee kantapää puikoilla 1. ja 4. 
Minä tein ristiin vahvistetun perinteisen kantapään. Siihen selkeä ohje täällä

Jatka taas mallikuviota puikoilla 2. ja 3. ja tee kiilakavennukset puikoilla 1. ja 4. siten, että silmukkamäärä on sama kuin alussa. Jatka, kunnes kärkiosa on haluamaasi pituutta. 

Kärkeen tein tasaisen kärkikavennuksen. Ohje täällä

Mitä tykkäätte? Taidan jatkossakin tehdä myös näistä ohuemmista langoista. Ovat todella mukavat jalkaan ja istuvat paremmin lenkkareiden ja tennareiden sisään. Mitä sukkia te olette tehneet näistä ohuemmista? Ohjeita jakoon! 


torstai 3. maaliskuuta 2016

Mauri

Vuosikaudet olen haaveillut omasta koirasta, etenkin corgista. Oma koira on ollut kuitenkin vain haave, koska opiskelut ja opiskelujen ohella tehdyt työt ovat vieneet niin paljon aikaa. Valmistumisen jälkeen myös ukkokullan lämmittely vei aikansa. 

Corgista voit rotuna lukea täältä

Kun väsytystaistelu oli käyty loppuun alkoi vimmattu kasvattajien nettisivujen selaaminen. Halusin koiran kokeneelta kasvattajalta ja järkevän välimatkan päästä Tampereelta. Pariin kasvattajaan otin yhteyttä ja Nummelasta tärppäsi. Pennut olisivat luovutusiässä meille sopivaan aikaan ja yksi uros 10.11. syntyneestä pentueesta olisi mahdollisesti vielä vapaana. 3.12. oli se onnen päivä, kun tapasimme tulevan perheenjäsenemme, vielä silloin nimeämättömän urospennun.


Alkoi pitkä odotus, joka palkittiin 9.1. Koiran nimesimme Mauriksi, sillä näyttäähän se aivan siltä! Maurin virallinen nimi on Serpamin Be My Fellow. Osuva nimi! 

Alkutaival oli hyvin kivuton. Toinen oli (ja on yhä) niin reipas. Uudessa kodissa odottavat kissat eivät pelottaneet yhtään. Yöt nukuttiin (ja nukutaan yhä) vikisemättä sängyn vieressä. Eikä hirvittävät paukkupakkasetkaan haitanneet, alusta alkaen ulkona on ollut kivaa. 


Tässä parin kuukauden aikana Mauri on sulautunut joukkoon saumattomasti. Kissoista asia voi olla toinen. He eivät vielä ole lämmenneet uudelle innokkaalle pikkuveljelle. Pikkuhiljaa, pienin askelin. 


Maurista tulee oletettavasti aika iso äijä. Ensimmäisillä rokotuksilla painoa oli 6 kiloa ja tällä viikolla tehosteita haettaessa 7.8 kg. Eläinlääkäri kehui raamikkaita lihaksia ja huvittui ISOISTA korvista. Kehuja Mauri sai myös käyttäytymisestään, on todella reipas ja rohkea poika. 


Luonteeltaan Mauri on todella reipas (tuliko jo varmasti selväksi?). Uudet ihmiset, paikat eikä koirat häntä pelota. Hän suhtautuu innokkaan uteliaasti kaikkeen uuteen. Lisäksi Mauri on todella nopea oppimaan. Jaksaa hämmästyttää, kuinka helpolla näinkin kokemattomat koiranomistajat saavat taottua oppeja tämän päähän. Ainoana miinuksena sanottakoon näykkiminen. Pohkeissa on pieniä reikiä ja mustelmia, myös kenkiä on tuhottu useammat. Mutta eiköhän tästäkin tavasta eroon opita. 


Ikää Maurilla on nyt 16 viikkoa. Jäämme innolla odottamaan, mitä yhteinen elämä tuo tullessaan.